Уряд готовий виділити на «теплі» кредити ще 400 мільйонів гривень

Уряд може виділити з передбачених проектом Бюджету-2017 у Фонді енергоефективності додаткових 400 млн грн на «теплі» кредити.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками громадськості, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

«Ми дійсно розділили 800 мільйонів на 400 й 400. Ми сподіваємося, що Фонд енергоефективності з'явиться, парламент його підтримає. І тут відразу в нас відкриється можливість – ще до 100 мільйонів євро Європейська комісія наповнить цей Фонд. Єдина умова – щоб ми разом розробили цей законопроект. Так, в принципі, й зроблено зараз», – зазначив глава уряду.

«Якщо, не дай бог, немає, то ці 400 мільйонів будуть перенесені на виплату «теплих» кредитів», – повідомив прем'єр.

Він зазначив, що з ініціативи уряду ця програма була двічі продовжена. «Вважаю, що її й далі потрібно підтримувати. Вона у фокусі», – зазначив Володимир Гройсман.

«Якщо 400 мільйонів – це перший квартал, якщо 800 – це півріччя, то за результатами півріччя ми маємо виробити програму продовження цього кредитування», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, уряд України 6 жовтня 2016 року поновив дію програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів та устаткування з частковим відшкодуванням залучених кредитних коштів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України припинив реалізацію програми з відшкодування 30% витрат на матеріали для підвищення енергоефективності квартир і приватних будинків у липні цього року. Причиною цього рішення став несподівано високий попит на підпрограму з боку населення, задоволення якого потребувало додаткових витрат із Бюджету.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО