МЕРТ розпочинає масштабний проект із впровадження електронного урядування

Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило про початок проекту «Прозорість та підзвітність в державному адмініструванні та послугах» вартістю $19 млн, що розрахований на п'ять років.

Проект буде реалізований спільно з Державним агентством з питань електронного уряду України, USAID Ukraine та урядом Великобританії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

«Головне завдання проекту – прискорити процес реформ у таких ключових сферах, як електронні закупівлі, відкриті дані та електронні послуги. Йдеться про регулярну публікацію даних органами влади, інтеграцію ключових держреєстрів, що дозволить підвищити ефективність і прозорість адмінпослуг», – йдеться в повідомленні.

Окремий напрямок проекту – це підтримка моніторингу закупівель. Спільно з Kyiv School of Economics буде створено Центр передового досвіду для фахівців із закупівель, який має підготувати не менш ніж 500 фахівців.

«Головне наше завдання – попередити зловживання та виявити порушення. Саме тому ми посилюємо також напрямок навчання активістів та правоохоронців», – зазначив заступник голови МЕРТ Максим Нефьодов.

Як повідомлялося раніше, в рейтингу країн за впровадженням електронного урядування порівняно з 2014 роком Україна піднялася на 25 позицій і тепер посідає 62-й рядок серед 193 країн світу.

Нагадаємо, що 22 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко в своїй передвиборчій програмі пообіцяв завершити розробку та впровадити систему електронного урядування в столиці України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО