Київ отримає 90 мільйонів євро на розвиток громадського транспорту

Столична влада отримає 90 млн євро на розвиток інфраструктури громадського транспорту в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні».

Фінансування здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, передає «Слово і Діло».

Зокрема, на закупівлю 10 трамваїв виділено 14,6 млн євро, 30 автобусів – 5 млн євро, 138 тролейбусів – 40,2 млн євро, реконструкцію трамвайних ліній – 30 млн євро.

Проект «Міський громадський транспорт в Україні» спрямований на реалізацію заходів з оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній.

Загалом Європейський інвестиційний банк надасть 200 млн євро терміном до 22 років із пільговим періодом до 5 років. Кошти підуть на вдосконалення інфраструктури громадського транспорту в 20 містах України.

Як повідомлялося раніше, Мінінфраструктури розробило низку заходів, які мають впорядкувати роботу маршрутних таксі в країні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО