ОПЕК погіршила прогноз щодо світового попиту на нафту в 2017 році

ОПЕК погіршила прогноз щодо світового попиту на нафту в 2017 році – на 0,01 мільйона барелів на добу порівняно із жовтневим прогнозом, до 95,55 млн барелів.

Про це повідомляється в листопадовій доповіді організації, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, прогноз на 2016 рік залишився незмінним – в середньому на рівні 94,4 млн барелів на день.

При цьому ОПЕК знизила прогноз-2016 з постачання нафти з країн, що не входять до організації, на 0,1 млн барелів на день порівняно з жовтневої оцінкою – до 56,2 млн барелів на добу. Таким чином, показник за підсумками року знизиться на 0,78 млн барелів на день порівняно з рівнем 2015 року.

«Перегляд пов'язаний із більш сильним, ніж очікувалося, зниженням пропозиції в третьому кварталі 2016 року з боку США, Мексики, Норвегії, Великобританії, Малайзії, Казахстану та Китаю», – пояснюють в ОПЕК.

Прогноз щодо поставок на 2017 рік також переглянутий у бік пониження порівняно із жовтневою оцінкою – на 0,11 млн барелів на добу, до 56,43 млн барелів.

Нагадаємо, ціна бареля Brent опустилася нижче 45 доларів на тлі підрахунку голосів у США.

Як повідомлялося раніше, після короткострокового сплеску ціни нафти трейдерами знову оволоділи ведмежі настрої на тлі незрозумілості, яким чином країни, що видобувають нафту, обмежуватимуть видобуток.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО