В Ірані розповіли, коли повернуться до переговорів щодо заморожування видобутку нафти

Читать на русском
Ціна нафти в 40-50 доларів за барель є справедливою й ринок перебуває в стабільному стані, вважають в Ірані.

Представники Ірану вважають, що обговорення обмеження видобутку нафти на вересневій зустрічі держав ОПЕК в Алжирі є передчасним.

Про це заявив директор з міжнародних зв'язків іранської нафтовидобувної держкорпорації National Iranian Oil Co. (NIOC) Мохсен Гамсарі в інтерв'ю агентству Bloomberg у четвер, передає «Слово і Діло».

«Іран буде готовий обговорити «заморожування» видобутку, коли обсяг виробництва нафти в країні досягне досанкційного рівня – трохи більше 4 млн барелів на добу», – цитує Bloomberg слова Мохсена Гамсарі.

Він додав, що Іран може вийти на цей рівень видобутку наприкінці 2016 року або початку 2017 року. Наразі виробництво нафти в Ірані становить близько 3,8 млн б/д.

Гамсарі також вважає, що рівень цін на нафту в $40–$50 за барель є «справедливим» і ринок перебуває в «стабільному стані».

Іран готовий модернізувати українську нафтопереробкуІран запропонував Україні модернізувати українські нафтопереробні заводи, а також висловив готовність ропочати поставки нафти й газу в Україну.

«NIOC влаштовує такий рівень цін, оскільки виробничі витрати компанії становлять менше $10 за барель», – зазначив директор із міжнародних зв'язків компанії.

Нагадаємо, минулого тижня Росія та Саудівська Аравія оголосила про підписання угоди, спрямованої на спільні дії щодо стабілізації ринку нафти.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», експерт із питань енергетики Михайло Гончар прогнозує обвал ціни нафти до 20 доларів за барель.

Він також вважає, що РФ і Саудівська Аравія зробили спекулятивні заяви. Звідси пішло деяке зростання ціни на нафту, але воно відображає такі ж спекулятивні тенденції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: