Новинський отримав подання ГПУ про зняття з нього недоторканності

Народний депутат України Вадим Новинський (фракція «Опозиційний блок») заявив, що тільки сьогодні зміг отримати подання Генеральної прокуратури України щодо зняття з нього депутатської недоторканності.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті партії «Опозиційний блок», передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в апараті Верховної Ради я, нарешті, отримав повідомлення про те, що на мою адресу надійшло подання Генпрокуратури про зняття з мене депутатської недоторканності. У мене є 5 днів з моменту отримання цього документа, щоб підготувати відповідь на нього і представити в Регламентний комітет парламенту», - зауважив Новинський.

«Влада навмисно затягувала надання мені цього документа, щоб позбавити можливості повноцінного захисту та підготовки відповіді. Це неприпустимо. Все потрібно робити вчасно, згідно з законом про Регламент ВР. Але влада навіть тут намагається «вкусити», поставити підніжку і зробити незаконні дії навіть щодо формального проходження цього подання», - додав він.

За словами політика, текст подання потрапив до нього «в останню чергу».

«Він був у журналістів, всі знали текст цього документа, у ЗМІ проведено його аналіз, а у мене, народного депутата, щодо якого складено подання, до цього моменту не було. І тільки після того, як я вчора заявив про це публічно, сьогодні його, нарешті, отримав. Це неприпустимо, коли народний депутат інформується через Facebook про те, що з нього хочуть зняти недоторканість, а не офіційним шляхом», - підкреслив Новинський.

Раніше повідомлялося, що 3 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що підготовлено подання до Верховної Ради про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського.

Нагадаємо, вчора, 8 листопада, Новинський повернувся в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО