Президент пояснив, із чим пов'язана затримка з безвізовим режимом

Зволікання з наданням Україні безвізового режиму з Європейським Союзом викликане не невдоволенням діями Києва, а налагодженням механізму його призупинки.

Впевненість у цьому висловив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з пресою під час робочого візиту в Любляну, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Президент ЄП, лідери й фракції ЄП чітко заявили про велику підтримку України в цьому питанні, й затримка пов'язана з так званим механізмом призупинення безвізових режимів», –заявив він.

При цьому Глава держави наголосив, що Київ усе від нього залежне зробив.

«Чітко наполягаю, що Україна зробила все, що повинна була зробити, від України більше нічого не залежить ... Я б дуже просив, щоб у цьому процесі Україну підтримали як усередині, так і за її межами», – додав Порошенко.

Як відомо, раніше спікер українського парламенту Андрій Парубій запевняв, що Україна отримає безвізовий режим з ЄС до річниці Революції Гідності.

Тим часом, як з'ясували журналісти, поки на порядку денному листопадової сесії Європарламенту питання скасування віз для українців немає.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО