Власником «Укрсоцбанку» стала люксембурзька компанія

Люксембурзька компанія ABH Holdings S.A. стала власником 99,9101% акцій «Укрсоцбанку».

Про це йдеться в повідомленні в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає «Слово і Діло».

31 жовтня 2016 року люксембурзька компанія, яка опосередковано володіє 100% акцій «Альфа-Банку», оголосила про завершення операції з передачі частки в розмірі 99,9% в ПАТ «Укрсоцбанк», активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH у розмірі 9,9%.

Згідно з повідомленням, при цьому італійський UniCredit S.p.A., який володів 99,9101% акцій банку, вийшов зі складу його акціонерів.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман (36,47%) і народжений у Києві Герман Хан (23,27%), Олексій Кузьмичов (18,12%), Петро Авен (13,76%), Андрій Косогов (4,08%), а також The Mark Foundation for Cancer Research (4,3%).

Згідно з повідомленням «Укрсоцбанку», планова зміна структури його акціонерного капіталу відбулася в зв'язку з передачею управління банківським бізнесом групи UniCredit в регіоні Центральної та Східної Європи від UniCredit Bank Austria AG до UniCredit S.p.A.

Раніше Національний банк України погодив придбання «Укрсоцбанку» власниками групи «Альфа».

Нагадаємо, начальника одного з управлінь банку «Стандарт» взяли під варту за підозрою в розкраданні понад 900 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО