КБ «Південне» розробляє новий ЗРК спільно з Rheinmetall Defence

На що проходить в Києві міжнародної військової виставці «Зброя і Безпека 2016» стало відомо, що конструкторське бюро «Південне» веде розробку нового зенітного комплексу спільно з компанією Rheinmetall Defence.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Військовий інформатор».

Згідно з повідомленням представників конструкторського бюро, в даний час йде підготовка до створення перспективного зразка зенітної протиповітряної комплексу на базі шасі колісного бронетранспортера.

Передбачається на базі шасі бронетранспортера типу БТР-4 розмістити 35-мм зенітний артилерійський комплекс від компанії Rheinmetall Defence. До складу перспективного комплексу протиповітряної оборони ближнього радіусу дії увійде вогнева машина на шасі БТР і пункт управління і ведення розвідки на шасі легкого бронетранспортера або бронеавтомобіля високої прохідності.

КБ «Південне» відповідатиме за інтеграцію всіх систем і забезпечення систем наведення і управління вогнем.

Нова розробка призначена для заміни застарілих систем типу «Шилка» та «Тунгуска» в збройних силах України. Передбачається, що нові комплекси протиповітряної оборони будуть призначені для захисту від цілей на низьких висотах.

Скорострільність нового зенітно-артилерійського комплексу становитиме близько 100 пострілів на хвилину, що дозволить успішно боротися з вертольотами, літаками на низьких висотах і безпілотниками. Також бойова машина зможе застосовуватися й проти наземних цілей, для придушення живої сили і знищення легкої бронетехніки.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Київське конструкторське бюро «Луч» і польська компанія Mesko поділилися планами створення протитанкової керованої ракети Pirat.

Як повідомлялося раніше, Україна опрацьовує варіанти розміщення стартового комплексу ракетно-космічного комплексу (РКК) «Циклон-4», що будувався раніше спільно з Бразилією на космодромі Алкантара, в Канаду і США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО