Експерт розповів, чиїм ставлеником виявився новий губернатор Київської області

Тарас Загороднійполіттехнолог

Переможця конкурсу на посаду голови Київської ОДА Олександра Горгана «просували» давно. Це персона «каламутною» історією.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи результати відбору на посаду губернатора Київської області.

«Історія довга, починаючи від Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), де заступником голови був Медведчук. Горган входив до керівництва Українського національного комітету молодіжних організацій, який підтримувала партія Медведчука. Він був постійно у фарватері Медведчука», – розповідає політтехнолог.

При цьому, як зазначив експерт, Горган – це вже змінене прізвище. Він більш відомий як Олександр Лялька.

Історія з УНКМО досить довга: вони співпрацювали близько 10 років. Комітет був створений за Кучми, а організація імітувала підтримку молоді, відзначає Загородній і робить висновок, що, очевидно, цю кандидатуру просували. Адже раніше Горган уже був призначений главою Вишгородської райдержадміністрації Київської області.

«Людина з досить «каламутною» історією, до того ж, прив'язана до персони, до якої дуже неоднозначне ставлення в Україні, тому таке призначення насторожує», – резюмував Загородний.

За інформацією деяких джерел, Український національний комітет молодіжних організацій (УНКМО) спочатку був близьким до Олександра Мороза, а пізніше – до Віктора Медведчука. Відомо, що у випадку з УНКМО не обійшлося без претензій щодо нецільового використання бюджетних грошей. Розслідуванням справи займалася програма «Гроші» на «1+1». У політичних кулуарах також говорять про минулі зв'язки Горгана з «регіоналами».

Додамо, що Олександр Горган є депутатом Київської облради від «БПП «Солідарність» та головою Вишгородської РДА з 2015 року.

Як відомо, за крісло губернатора боролися 19 осіб, хоча заяви подали 47.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО