МОЗ удосконалить систему швидкої допомоги

Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я України має намір удосконалити систему надання швидкої медичної допомоги.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, передає «Слово і Діло».

Одним із напрямків такого вдосконалення стане впровадження автоматизованих диспетчерських систем. Удосконалення дозволить спрямовувати на виклик найближчу машину, а не машини, які перебувають на підстанції швидкої допомоги.

Лінчевський розповів, що важливим кроком реформи швидкої медичної допомоги є відсіювання непрофільних викликів, які можуть направляти лікарям первинної допомоги або педіатрам.

Заступник міністра повідомив про розробку курсів медичної допомоги для пожежників і поліцейських. Відповідні угоди з відомствами вже підписані. На його думку, наявні курси для поліцейських і пожежників є формальними та не відповідають сучасному рівню надання допомоги немедиками. Також Лінчевський зазначив, що наразі система швидкої допомоги є однією з найбільш ефективних і надійних в українській охороні здоров'я.

Нагадаємо, уряд України дозволив закладам охорони здоров'я надавати платні медичні послуги із застосуванням телемедицини.

Зазначимо, що з наступного року почнеться поступовий перехід на застосування принципів страхової медицини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО