ЗСУ та бойовики ОРДЛО готуються відводити війська згідно з домовленостями

ЗСУ та представники ОРДЛО готуються відводити війська від лінії зіткнення на Донбасі протягом найближчих 13 діб згідно з рамковою угодою від 21 вересня 2016 року.

Про це заявив речник Адміністраціії Президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в четвер у Києві, передає «Слово і Діло».

«Вчора українські переговорники досягли домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську. Згідно з повідомленням представників України, протягом наступних 13 днів буде проведено розведення сил у районі Станиці Луганської, Золотого та Петровського, щоб унеможливити обстріли зі стрілецької зброї», – сказав він.

При цьому Лисенко уточнив, що відлік цих 13 днів почнеться після тижневого неухильного дотримання режиму припинення вогню на цих ділянках.

Як повідомлялося раніше, в середу, 21 вересня, Тристороння контактна група підписала документ про розведення сторін на лінії зіткнення на Донбасі й встановила три зони безпеки.

Нагадаємо, під час відвідин Маріупольського державного університету посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що скасування санкцій для РФ неможливе доти, доки не виконані Мінські домовленості, й необхоімо пам'ятати, хто жертва, а хто агресор у цьому конфлікті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО