Стартує новий набір до патрульної поліції

Найближчим часом буде оголошено про новий набір до патрульної поліції, планується набрати близько тисячі осіб.

Про це в коментарі Facebook повідомив речник МВС Артем Шевченко, передає «Слово і Діло».

Він також підкреслив, що миколаївські патрульні, які діяли під час п'яної сутички в центрі міста, що сталася в ніч на вівторок, будуть покарані.

«Покарають, не сумнівайся. До речі, дуже скоро в патруль буде новий набір – 1000 осіб. Буде багато інформації про це. Й мені дуже цікаво, скільки з тих, хто зараз істерить і шалено заламує руки «ой все погано, все пропало, вони погані, реформа провалена», спробують взяти на себе відповідальність і прийти служити громадянам і правопорядку. Поліцейські з інших країн не приїдуть або з інших планет не прилетять», – написав Шевченко.

Водночас спікер закликав громадян не принижувати поліцейських, а всіляко сприяти їм.

Нагадаємо, в ніч на вівторок, 30 серпня, двоє агресивно налаштованих молодиків вчинили низку нападів на людей у стані алкогольного сп'яніння. З відео, викладеного в інтернет-сервіс Youtube, видно, що поліція намагалася лише заспокоїти бешкетників, але жодних інших заходів не вживала. В результаті закликів перехожих одного з бешкетників посадили в патрульну машину, а другий, сівши в свій автомобіль, поїхав у невідомому напрямку.

У Нацполіції заявили, що патрульні будуть звільнені.

Нагадаємо, 3 червня 2016 року голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що до кінця року патрульна поліція з'явиться на всіх міжнародних трасах України.

Як повідомлялося раніше, у вересні в Україні буде представлена ​​концепція реформування Національної поліції до 2020 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО