Експерт розповів, чого домагається Путін, звинувативши Україну в тероризмі

Костянтин Бондаренкополітолог

Скласти об'єктивну картину практично не можливо, тому що ми не володіємо всією інформацією, щодо поточних подій.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко, аналізуючи звинувачення РФ щодо підготовки Україною терактів і заяви про те, що питання агресії Росії проти України знову можуть розглянути на Раді безпеки ООН.

«У даній ситуації є підстави скептично ставиться до можливостей Радбезу ООН. За час конфлікту на Сході України, за час що минув після всіх подій на Донбасі, два роки після окупації Криму — Рада Безпеки ООН продемонструвала нульовий коефіцієнт корисної дії в цьому питанні», - констатував політолог.

На його переконання, не варто сподіватися, що Радбез ООН зараз якимось дивним чином вирішить питання, які назріли сьогодні між Україною і РФ.

За його словами, ситуація швидше за все дійшла до точки кипіння, але орієнтир зараз потрібен на Вашингтон.

«Заяви Путіна варто розглядати крізь призму одного єдиного моменту. Він заявив про недоцільність його участі в «нормандському форматі». Це означає тільки одне — РФ робить таким чином пропозицію США щодо того, щоб вести прямий діалог по Україні», - вважає експерт.

«Нормандський формат» нічого не вирішує. Конфлікт на території України, як і в Сирії — це відносини між Вашингтоном і Москвою, без врахування інтересів Берліна, Парижа і тим більше Києва.

Як підкреслив він, це натяк РФ на те, що вирішуватися питання буде між двома великими гравцями, а не їх посередниками.

«Це прямий натяк Вашингтону», - резюмував Кость Бондаренко.

Як відомо, російська ФСБ повідомила, що їм вдалося запобігти теракту в Криму, який готувала Україна. Президент РФ заявив, що Україна нібито переходить до «терору» і наполіг, що зустріч в «нормандському форматі» після подій в Криму позбавлена сенсу.

В СБУ заявили, що Україна не повертатиме Крим силою та відхилили всі звинувачення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО