У Держдепі прокоментували «кримські» провокації Путіна

У Державному департаменті США вважають, що тільки уряд України може давати коментарі з приводу того, що відбувається на Кримському півострові, так як це територія України.

Про це заявила представник державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Крим – це Україна, тільки уряд України може давати коментарі з приводу того, що відбувається на півострові», – заявила Трюдо.

Вона підкреслила, що заяви РФ мають на меті відвернути увагу від головної проблеми – з одного боку, прагнення Росії анексувати Крим, а з іншого – агресивних дій Росії на сході України.

«Наша позиція по Криму загальновідома. Крим є і завжди буде залишатися частиною України», – додала Трюдо.

При цьому вона закликала Москву припинити незаконну окупацію півострова і нагадала, що санкції, введені відносно Росії, залишаться в силі до тих пір, поки цього не станеться.

Як раніше повідомлялося, Міністерство закордонних справ України засудило організовану Кремлем провокацію в Криму і відкинуло звинувачення на адресу української сторони.

Нагадаємо, що вчора, 10 серпня, Федеральна служба безпеки РФ повідомила про затримання співробітника української розвідки, який намагався організувати теракти в Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО