Росія готується будувати газопровід в Крим

«Чорноморнафтогаз» отримав дозвіл на «Будівництво магістрального газопроводу «Керч-Сімферополь-Севастополь».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Чорноморнафтогаз».

«Газопровід «Керч – Сімферополь – Севастополь» з'єднає магістральний газопровід «Краснодарський край – Крим», будівництво якого веде ТОВ «Стройгазмонтаж», з існуючою газотранспортною системою півострова, а також з електростанціями. які споруджуються в Сімферополі і Севастополі», – йдеться в повідомленні підприємства.

У прес-службі зазначають, що магістральний газопровід «Краснодарський край - Крим» «дозволить забезпечити потреби півострова в природному газі і енергобезпеку Криму».

У проект будівництва також включено зведення двох газорозподільних станцій в Сімферополі і Севастополі для газопостачання споживачів Криму.

Відзначимо, що газові родовища на шельфі Чорного моря в зоні Кримського півострова за своїм потенціалом перевершують потреби Криму в ресурсі. Таким чином, Москва може використовувати в майбутньому газопровід «Керч – Сімферополь – Севастополь» для поставок газу з Криму на материкову частину РФ.

Нагадаємо, що зведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до накладення додаткових санкцій на компанії, які будуть постачати матеріали і брати участь в його будівництві.

«Слово і Діло» раніше повідомляло, що будівництво газопроводу в країни ЄС по дну Чорного моря в районі Кримського півострова, з виходом в болгарській Варні можливо лише в разі визнання міжнародною спільнотою анексії Криму Росією в 2014 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО