Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо розвитку обороноздатності

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 20 травня 2016 року про заходи з розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Про це йдеться на сайті Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Рада національної безпеки і оборони України розглянула комплекс питань, пов’язаних зі станом речей в оборонно-промисловому комплексі та зростанням обсягів завдань із переоснащення Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань сучасним і модернізованим озброєнням та військовою технікою в умовах агресії Російської Федерації», – наголошується в повідомленні.

Таким рішенням РНБО доручила Кабміну розробити та подати на розгляд парламенту низку законодавчих ініціатив, що стосуються переозброєння Збройних сил України та інших військових формувань в умовах російської агресії, а також підготувати програму реформи та розвитку оборонно-промислового комплексу та їх фінансування.

Також цей документ зобов’язує уряд розробити в тримісячний термін, зокрема, проекти законів щодо забезпечення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в оборонно-промисловий комплекс шляхом утворення спільних підприємств, особливостей діяльності у сфері розроблення та виробництва озброєння та військової техніки.

Також Кабмін має розробити законопроект про підтримку авіаційної промисловості. При цьому уряд має передбачити заходи з оподаткування операцій із ввезення на митну територію України літаків іноземного виробництва.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, що раніше керівництво ГК «Укроборнпром» і НАТО обговорили залучення України до проекту Північноатлантичного альянсу «розумна оборона» та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО