Саакашвілі прокоментував судове рішення щодо керівництва ОПЗ

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі прокоментував вчорашнє звільнення з-під варти голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи, а також першого заступника голови ОПЗ Миколи Щурикова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Випустивши директорів, ті, хто це вирішив зробити, захистили Яценюка, Авакова та Мартиненка від можливих свідчень директорів, які хоч і по вуха в корупції, але все ж є в цій справі всього лише стрілочниками. Їх випустили в серпні, коли люди у відпустках і не звертають уваги на політичні події. НАБУ та Антикорупційна прокуратура борються до кінця, але сьогодні мафія, яка засіла у владі, виявилася сильнішою», – зазначив Саакашвілі.

Також ситуацію прокоментував і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«... Умови домашнього арешту створюють можливість для підозрюваних знищити або приховати докази, впливати на свідків і підлеглих та не дають стовідсоткової гарантії від втечі. В разі виявлення спроби підозрюваних залишити територію України Державна прикордонна служба, СБУ та митні підрозділи ДФС мають невідкладно повідомити про таку спробу прокурорам САП і детективам НАБ України й затримати їх на кордоні», – сказав прокурор.

Він додав, що САП робить усе, щоб довести кримінальне провадження щодо розтрати майна державного Одеського припортового заводу до судового розгляду й вироку. Холодницький підсумував, що зараз важливо, щоб підозрювані не втекли з країни й постали перед судом.

Нагадаємо, 20 липня Солом'янський районний суд Києва взяв під варту терміном на 60 днів із правом внесення застави в розмірі 40 млн 584 тис. грн першого заступника голови правління ПАТ «Одеський припортовий завод» Миколу Щурикова.

18 липня стало відомо, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Таким чином, приватизація ОПЗ була з тріском провалена.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО