Кубів назвав дату другої спроби приватизації ОПЗ

Одеський припортовий завод буде знову виставлений на продаж у жовтні цього року. При цьому стартова ціна, скоріш за все, буде знижена.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Те, що мало 5 років тому якусь ціну «ікс», то, можливо, ця ціна є трохи нижчою за «ікс». Планується це зробити (провести повторний конкурс з приватизації ОПЗ – Ред.) в жовтні», – сказав віце-прем'єр.

За його словами, зацікавлені в купівлі ОПЗ інвестори хочуть справедливої ​​ринкової ціни цього об'єкта.

Кубів також зазначив, що невдалий конкурс із продажу ОПЗ стане цінним досвідом для проведення приватизації державних підприємств.

Нагадаємо, що 18 липня на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Таким чином, приватизація ОПЗ була з тріском провалена.

Наступного дня голова Фонду державного майна України Ігор Білоус заявив, що розраховує оголосити повторний конкурс із продажу ПАТ «Одеський припортовий завод» наприкінці літа-початку осені.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки Степана Кубіва, 19 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 59%. Із повним переліком обіцянок першого віце-прем'єр-міністра можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО