Експерт про зомбування жителів Донбасу: нагнітання «психозу» має дві цілі

Сергій Грабськийвійськовий експерт

Не можна всіх рівняти під одну мірку та вважати, що всі жителі непідконтрольних територій втрачені для України як громадяни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи дані розвідки про те, що бойовики готують населення Луганська до опору в разі введення миротворчої місії.

«Настрої людей, безумовно, змінюються й бойовики це чудово розуміють. Звісно, вони будуть змінювати тактику», – підкреслив експерт.

В цій ситуації, на його думку, нагнітання «психозу» та проведення таких багатовекторних психологічних операцій щодо населення має дві мети: відвернути від реальних проблем і створити образ зовнішнього ворога, який нібито загрожує фізичному існуванню цих людей.

«Вороги України», «ватники» живуть і серед нас – у Києві, у Львові. Вони є де завгодно», – підкреслив він.

«Безумовно, робота там ведеться. Противник, діючи такими підступними методами, намагається налаштувати людей проти України. З цим важко боротися. Але реальність така, що в боротьбі голоду й телевізора перемагає голод», – резюмував Сергій Грабський.

Раніше повідомлялося, що бойовики самопроголошених «Л/ДНР» вербують до своїх лав дітей і використовують їх в якості «живого щита».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО