США допоможуть повернути в Україну капітали, виведені в офшори

Генеральний прокурор України Юрій Луценко та заступник міністра фінансів США з питань фінансової розвідки та протидії фінансуванню тероризму Адам Шубін обговорили варіанти повернення в Україну активів, які були отримані злочинним шляхом і виведені в офшори.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури за результатами зустрічі в Києві, передає «Слово і Діло».

«Офшорні зони є серцем української корупційно-мафіозної системи. Спільні скоординовані зусилля України та США у виявленні на цих територіях активів, отриманих злочинним шляхом, є ключем до успіху в боротьбі з легалізацією коштів та фінансуванням тероризму», – зазначив Луценко.

Сторони обговорили питання пошуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом, інструменти протидії легалізації протиправних доходів.

Як повідомляється, Шубін підтримав наміри ГПУ розширити подальшу взаємодію та висловив готовність США активізувати й посилити двостороннє співробітництво в боротьбі зі злочинністю у фінансовій сфері.

Сторони також обговорили можливість надання американською стороною технічної допомоги, необхідної для підвищення ефективності в цьому напрямку.

Як повідомлялося раніше, робоча група з питань підготовки антиофшорного законодавства надасть народним депутатам напрацьовані тексти законопроектів щодо виключення розмивання податкової бази в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 113 обіцянок Юрія Луценка, 41 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 36%. Із повним переліком обіцянок чинного генпрокурора можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО