Нардеп: насправді, ТСК з питань офшорів – просто майданчик для піару

Читать на русском
Держави з низьким оподаткуванням або з його відсутністю захищатимуть свій ринок і не надаватимуть інформацію щодо офшорних рахунків нерезидентів у межах своєї юрисдикції.
Народний депутат України Андрій Вадатурський

Гучне обговорення створення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів – не більш ніж майданчик для піару.

Таку думку висловив народний депутат України Андрій Вадатурський на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Насправді неважливо, чи буде створена тимчасова слідча комісію з офшорів. Це просто майданчик для піару. Адже нової, додаткової інформації від офшорів ми не отримаємо», – заявив нардеп.

За його словами, держави з низьким оподаткуванням або з його відсутністю захищатимуть свій ринок і не надаватимуть інформацію щодо офшорних рахунків нерезидентів в межах своєї юрисдикції.

«Навіть якщо отримаємо й доведемо чиюсь провину, то покарання за 162 (2) КпАП становитиме від 8500 до 17000 гривень, що насправді не є покаранням», – підкреслив Вадатурський.

Нардеп також висловив думку, що потрібно створити умови для повернення капіталів, які виведені в офшори, а не «боротися з вітряними млинами».

Як повідомлялося раніше, народний депутат Володимир Ар'єв вийшов зі складу ТСК з офшорів.

Вадатурський: ставши депутатом, я лише нажив ворогівНародний депутат від БПП Андрій Вадатурський поділився зі Словом і Ділом секретами своєї відповідальності.

Нагадаємо, що фракція «Блоку Петра Порошенка» підтримає створення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів, але за умови розслідування нею всіх випадків використання офшорів за 25 років.

«Слово і Діло» зафіксувало 23 обіцянки Андрія Вадатурського, з яких він виконав 12 і лише одну провалив. Коефіцієнт ефективності нардепа – 52%, що є високим показником для українських політиків. Із повним переліком обіцянок Вадатурського можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: