Президентські вибори у США: чия перемога вигідна Україні? Експерт

Олег Саакянполітолог

В українському питанні Клінтон є більш вигідним кандидатом у президенти США.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи президентські перегони в США та позицію Гілларі Клінтон щодо України.

«Клінтон залишиться у фарватері адміністрації Обами. Можливо, навіть буде посилення політики в українському напрямку. До того ж, МЗС вжив максимальних заходів, щоб посилити свій дипломатичний фронт щодо США. Другий момент полягає в тому, що новий посол США в Україні – людина, наближена до Клінтон. Це говорить про достатнє розуміння складності українського питання в можливій майбутній адміністрації Клінтон», – міркує Саакян.

При цьому, безумовно, дуже важливим є той факт, що Клінтон має досвід дипломатичної роботи в держуправлінні.

«Вона здатна на більш системні та серйозні рішення й дії щодо українсько-російського конфлікту», – припускає він.

Крім того, якщо враховувати зовнішні фактори, то, як зазначив експерт, складається ситуація, коли може настати етап жіночого західного світу.

«В Німеччині лідерські позиції у Ангели Меркель, у Великобританії обрали прем'єром Терезу Мей. Це поле може посилитися Клінтон. Вони можуть протистояти політиці РФ», – підкреслив політолог.

У будь-якому разі, як додав експерт, США йдуть на політичні канікули, як і ВР.

«Вже зрозуміло, що вирішення українського питання ляже на наступного президента незалежно від того, які події відбудуться», – резюмував Олег Саакян.

Як відомо, Барак Обама підтримав кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Нагадаємо, 58 вибори президента США пройдуть 8 листопада 2016 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО