Клінтон: США не дадуть Росії перекроїти карту Європи

Читать на русском
Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон вважає, що Вашингтон має переглянути фінансування участі в НАТО, однак це не повинно вплинути на розстановку сил у Європі.

Сполучені Штати Америки мають переглянути фінансовий аспект участі в НАТО, однак це не повинно вплинути на військово-політичну ситуацію в Європі.

Про це під час дебатів заявила кандидат у президенти та державний секретар США Гілларі Клінтон, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Коментуючи заяву свого політичного конкурента, Дональда Трампа, про те, що США несуть надмірні витрати на підтримку НАТО, сплачуючи за колективну безпеку більше, ніж решта 21 країна-учасниця разом узяті, Клінтон зауважила, що Штати повинні зупинити російську агресію в Європі.

США обмежують військову допомогу Україні, щоб не провокувати РФ – USA TodayНаразі США надають допомогу Україні лише поставками нелетального характеру, такими, як медичне обладнання, прилади зв'язку або радари.

«Росія стає більш агресивною, реалізуючи політику залякування проти країн Балтії, ми бачимо, що вони роблять у Східній Україні, ми знаємо, як вони прагнуть перекроїти карту Європи, і це не відповідає нашим інтересам. Подумайте про те, якою буде ціна, якщо агресія Росії не буде зупинена. НАТО перебуває на лінії фронту, даючи зрозуміти, що вони (росіяни – Ред.) не можуть просуватися далі», – заявила держсекретар США.

Також Клінтон нагадала про ситуацію, яка склалася після терактів 11 вересня 2001 року. «Згадайте, як НАТО було з нами в Афганістані – більшість країн-членів також втратили солдат і цивільних в Афганістані. Вони приєдналися до нашої об'єднаної оборонної стратегії після 11 вересня. Це багато про що говорить», – додала вона.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло» більшість населення країн-членів «Великої двадцятки», згідно із соціологічними опитуваннями, віддають перевагу Клінтон у боротьбі за президентське крісло в США. У самих Штатах питання лідерства на майбутніх виборах усе ще відкрите.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: