Луганчанина віддадуть під суд за «злив» інформації російській розвідці

Жителя непідконтрольної українській владі території Луганської області судитимуть за державну зраду (шпигунство) та сприяння діяльності терористичної організації («ЛНР»).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передає «Слово і Діло».

«Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний висновок щодо громадянина України за скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України (державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації)», – йдеться в повідомленні.

В результаті слідчих дій встановлено, що в січні-лютому 2016 року зазначений громадянин, який фактично проживав на території, тимчасово непідконтрольній українській владі, перетинав лінію розмежування для збору інформації про переміщення й місце дислокації підрозділів ЗСУ в зоні проведення АТО.

«Надалі обвинувачений передавав зібрану інформацію представнику спецслужб іншої держави, який діяв у інтересах терористичної організації «ЛНР», – пояснили в прокуратурі Луганської області.

Затримання обвинувачуваного було здійснено працівниками СБУ 9 лютого 2016 року. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося раніше, РФ направляє на тимчасово окуповану територію Луганської області загін швидкого реагування «Рись» Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО