Суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити справу щодо офшорних компаній Порошенка

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Генпрокуратуру порушити кримінальне провадження щодо офшорів, задовольнивши скаргу лідера руху «Справедливість» та екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.

Про це політик написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Нам із командою вдалося домогтися рішення суду, який зобов'язав Генеральну прокуратуру почати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, в тому числі до використання ними для цього офшорів», – написав він.

За словами Наливайченка, він додатково передав до Національного антикорупційного бюро, Генпрокуратури та парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції нові заяви про вчинення кримінального злочину.

Справа стосується діяльності двох компаній – Kitromi Limited і Vincenz Limited, пов'язаних з офшором INTRACO Management Ltd (Британські Віргінські острови), який своєю чергою пов'язаний із депутатами від «Блоку Петра Порошенка».

Як повідомлялося раніше, 20 травня робоча група з питань підготовки антиофшорного законодавства надасть народним депутатам напрацьовані тексти законопроектів щодо виключення розмивання податкової бази в Україні.

Нагадаємо, що ще в квітні цього року кілька народних депутатів заявили про необхідність створення тимчасової слідчої комісії для розслідування справи про «панамські документи» Петра Порошенка.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки Валентина Наливайченка, 21 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 66%. Із повним переліком обіцянок екс-глави СБУ можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО