Шкіряк назвав кількість поліцейських ОБСЄ, необхідну для проведення виборів на Донбасі

Для проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу необхідно направити туди приблизно 10-12 тисяч озброєних поліцейських місії ОБСЄ.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

«Я хочу наголосити, що для того, щоб у цих умовах забезпечити проведення будь-яких виборів на територіях так званих ОРДЛО, потрібно від 10-12 тисяч поліцейських місії ОБСЄ», – наголосив Шкіряк.

За його словами, така кількість поліцейських може забезпечити безпеку для виборчого процесу на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Втім, на думку Шкіряка, самі вибори навряд відбудуться в найближчі 2-3 роки.

«Наразі жодні зміни до Конституції щодо запровадження «особливого статусу» ухвалені не будуть. Жодної амністії тим, на чиїх руках кров українців, бути не може», – додав він.

Також радник Авакова заявив, що перш за все всі проросійські бандформування мають бути розформовані та роззброєні, а вся російська техніка та армія – виведені з території України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО