Савченко розповіла, за яких умов можна проводити вибори на Донбасі

Читать на русском
Народний депутат України від фракції Батьківщини Надія Савченко заявила, що через півроку після виведення військ РФ із Донбасу там можна проводити вибори.
Надія Савченко

Через півроку після виведення російських окупаційних військ, за умови контролю над кордоном та зачищення від нелегальної зброї на Донбасі можна проводити місцеві вибори.

Таку думку в інтерв'ю «Українській правді» висловила народний депутат, Герой України Надія Савченко, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо Росія залишить нашу територію, якщо буде закритий кордон, якщо після цього мине мінімум півроку, якщо там відбудеться зачищення від нелегальної зброї, якщо там будуть арештовані та засуджені кримінальні елементи, якщо туди повернуться переселенці з решти України, які побачать, що накоїли ці «денеерівці» та «еленерівці», то я визнаю того, кого вони собі виберуть», – наголосила нардеп.

За її словами, саме через півроку після припинення російської пропаганди в ефірі та запуску українського мовлення ситуація на окупованих частинах Донбасу може змінитися.

Тука прокоментував можливість проведення виборів на ДонбасіЗаступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявив про необхідність очищення Донбасу від сепаратистів.

«Коли ми зупинилися в Дружківці, я собі вийшла. І якісь там мужики стоять, п'ють пиво, у них здивовані погляди: «Савченко, это что, правда? Приехала сюда?». Я з ними п’ять хвилин поговорила. Вони запитали: «Когда это закончится?». Кажу: «Закінчиться. А ви хочете це закінчити? От давайте закінчимо». Ми з ними нормально поговорили, потиснули один одному руки, щось у них в голові та й прояснилося. Вони побачили живу Савченко. Вони побачили, що я не ідол «української бандерівської хунти», яка нібито проти них», –розповіла Савченко.

Нардеп також додала, що по той бік конфлікту є багато «задурених хлопців», які вважають, що вбивати – це весело, але після загибелі таких, як вони, приходять до тями. Савченко наголосила, що тих, хто не переходив межу людського, потрібно пробачити та амністувати, а тих, хто ні, – потрібно покарати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: