Ахметов хоче продати вугільні шахти в Росії

Найбільший енергетичний холдинг України «ДТЕК» звернувся до власників своїх єврооблігацій на суму $910 млн з погашенням у 2018 році дозволити продаж частини своїх неосновних активів у Російській Федерації.

Про це йдеться в публікації на сайті Ірландській фондової біржі (ISE), повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дело».

Таким чином, енергохолдинг прагне зменшити боргове навантаження на суму близько $436 млн.

Згідно з правилами, власники боргу «ДТЕК» повинні повідомити керівництво холдингу про своє рішення до 29 червня 2016 року. Для здійснення угоди «ДТЕК» потрібно схвалення власників не менше 25% єврооблігацій.

Раніше холдинг оприлюднив пропозицію про реструктуризацію єврооблігацій, в якому йдеться про продаж ВАТ «Шахтоуправління «Обухівська», ВАТ «Донський антрацит» і ТОВ «Сулінантраціт». Усі зазначені активи розташовані в Ростовській області Російської Федерації. Їхня ринкова вартість – $400 млн. Водночас енергохолдинг очікує, що в результаті продажу активів йому вдасться скоротити заборгованість на загальну суму $436 млн.

У «ДТЕК» вважають, що реформа енергоринку України необхідна для отримання двох траншів макрофінансової допомоги по 600 млн євро від Європейського Союзу.

У червні цього року ватажок так званої «ДНР» Олександр Захарченко заборонив в'їзд на територію самопроголошеної «республіки» 49 особам, серед яких і власник «ДТЕК» Рінат Ахметов.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО