ФДМ заблокував зміну форми власності компанії Ахметова

Читать на русском
Держава в особі ФДМ володіє так званим блокуючим пакетом (25 відсотків + 1 акція) ПАТ, який дозволяє його власнику накладати вето на рішення ради директорів акціонерного товариства.
«ДТЕК Дніпроенерго»

Фонд державного майна скористався своїм правом заблокувати рішення зборів акціонерів «ДТЕК Дніпроенерго» (Запоріжжя) про зміну форми власності з публічного акціонерного товариства (ПАТ) на приватне акціонерне товариство (ПрАТ).

Про це йдеться в повідомленні ФДМ, повідомляє «Слово і Діло».

«Представники ФДМ зареєструвалися на зборах та не голосували за ухвалення цього рішення, завдяки чому воно не було ухвалено», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 18 квітня 2016 року в Запоріжжі відбулися загальні збори акціонерів «ДТЕК Дніпроенерго», на порядку денному якого стояв пункт про зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ.

Держава в особі ФДМ володіє так званим блокуючим пакетом (25% + 1 акція) ПАТ, який дозволяє його власнику накладати вето на рішення ради директорів акціонерного товариства.

Таким чином, найбільший енергетичний холдинг в Україні ДТЕК, який належить Рінату Ахметову, планує консолідувати акції двох генеруючих компаній і чотирьох обленерго в своїй власності.

У ФДМ заявили, що не мають наміру підтримувати на зборах акціонерів пропозиції ДТЕК зі зміни форм власності низки енергетичних компаній із ПАТ на ПрАТ.

Україна звільниться від газової залежності через 10 років – «ДТЕК»За умови сприятливого інвестиційного клімату Україна має всі шанси відмовитися від імпорту газу через 10 років.

Водночас у ДТЕК відзначають, що зміна власності компаній обумовлена новими вимогами законодавства щодо критеріїв публічності компаній, що набувають чинності 1 травня 2016 року.

Нагадаємо, що аналогічні збори «ДТЕК Дніпрообленерго» мають відбутися сьогодні, 19 квітня.

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України домовилося про постачання палива з державної холдингової компанії «Львіввугілля» на теплоелектростанції «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова в розмірі 60-70 тис. тонн вугілля на місяць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: