Україна посилила вимоги на переговорах у Мінську

Україна запропонувала негайно розслідувати всі випадки обстрілу інфраструктури Донбасу та позицій ЗСУ, які останнім часом почастішали в зоні АТО, а також звільнити всіх заручників.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, інформує «Слово і Діло».

«На засіданні підгрупи з гуманітарних питань України жорстко поставила питання про звільнення заручників – як тих, хто перебуває на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують у Росії», – пише вона.

З метою полегшення їхньої долі сторона українського уряду ініціювала проведення на непідконтрольній Києву частині Донбасу спеціального дня, під час якого матері та дружини змогли б провідати рідних, які перебувають у застінках на території ОРДЛО.

Українська сторона також вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місце перебування всіх утримуваних ними людей.

«Це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб», – підкреслила Оліфер.

Нагадаємо, що ситуація на Донбасі є далекою від ідеальної й значно погіршилася за останні два місяці. З 1 до 15 червня 2016 року з позиціями ВСУ випущено 3340 мін та артснарядів, в тому числі й великих калібрів, заборонених Мінськими угодами.

Відзначимо, що ватажок так званої «ЛНР» Ігор Плотницкий запропонував Україні провести прямі переговори про проведення місцевих виборів у окупованій Луганській області.

Як повідомлялося раніше, результати моніторингу режиму дотримання тиші та виконання представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей говорять про неможливість проведення на цих територіях виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО