Аваков пообіцяв не допустити створення «народної міліції» в ОРДЛО

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував можливість створення на окупованих територіях Донбасу так званої «народної міліції», яка була б непідконтрольною МВС України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, рішення про створення такої «міліції» є неконституційним. Аваков додав, що він піде у відставку, якщо таку «міліцію» все ж створять.

«У Мінських угодах прописані проекти типу «народна міліція, що не підкоряється МВС України». Я не приймаю цього пункту та ніколи не прийматиму. І мене ніхто не змусить. Поліція має бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, що не підкоряється нікому, не буде. Принаймні це моя позиція. Можливо, парламент вирішить інакше, але в такому разі я піду у відставку», – заявив Аваков.

Глава відомства додав, що як міністр виконуватиме лише те, що лежить у розрізі його повноважень.

Міністр також висловився за відправку на Донбас збройної місії ОБСЄ й наголосив, що це буде можливо лише за умови відновлення Україною контролю за державним кордоном за відсутності російських військ на українській території.

«Тоді запускається поліцейська місія, обов'язково міжнародна, й вона намагається виступити арбітром, не допускати зіткнень. Будемо вважати, що це можливо в цій складній ситуації... Така поліцейська місія має бути в складі приблизно 5 тисяч осіб, а чи реально це – ось це питання», – сказав міністр.

Нагадаємо, в уряді Німеччини не можуть вирішити питання відправки на Донбас збройної місії ОБСЄ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО