У «БПП» розповіли, що може відтермінувати безвізовий режим для українців

Народний депутат, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що Україна вже перебуває на фінішній прямій у отриманні безвізового режиму з Євросоюзом. Однак цей процес гальмує міграційна криза в Європі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Якщо говорити про безвізовий режим, то Україна перебуває на фінішній прямій. Ми виконали план дій щодо візової лібералізації. Зараз залишилося 2 пункти, які має виконати європейська сторона. По-перше, призначити дату дебатів у Європейському парламенті про надання згоди на безвізовий режим з Україною. Після дебатів має відбутися засідання Ради ЄС, де буде ухвалений відповідний термін запровадження безвізового режиму», – сказала Геращенко й додала, що від цієї дати залежатиме дата надання Україні безвізового режиму.

Нардеп також зазначила, що процес скасування віз для українців може уповільнитися в зв'язку з міграційною кризою в Європі.

«Ця криза може відтермінувати запровадження безвізового режиму з Україною. Ми наполягаємо на тому, що виконали всі умови, й тепер свої обіцянки мають виконати в ЄС. Всі українські політики повинні об'єднатися, щоб якомога швидше євроінтеграційні процеси втілилися в життя», – сказала Геращенко.

Нагадаємо, раніше Європарламент відклав відміну віз для Грузії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО