Холодницький назвав першу справу, яку ГПУ відмовилася передати

Першою справою, яку Генеральна прокуратура відмовилася передати до Національного антикорупційного бюро, стала так звана «бурштинова справа».

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Перша справа, яку ми затребували ще в січні, – «бурштинова справа», де проходив заступник начальника УСБ України Житомирської області. Ми хотіли подивитися, чи є в ній ознаки злочину, підслідного НАБУ. Генпрокуратура три місяці нам цю справу не давала», – зазначив очільник САП.

За його словами, ГПУ три місяці з різних причин відмовляла в передачі цієї справи. Холодницький заявив, що згідно з Єдиним реєстром досудових розслідувань, ця справа розслідується прокуратурою Рівненської області.

«Тому запит спрямовували саме їм. Із Рівного нам відповіли, що справа раптово «поїхала» до Генпрокуратури в Київ. Там нам повідомили, що справа ще з Рівного не приїхала, і так три місяці було», – розповів він.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що Генеральна прокуратура відмовляється передавати профільні кримінальні провадження до відомства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО