Без скасування недоторканності НАБУ не зможе подолати корупцію в вищих ешелонах влади – Ситник

Читать на русском
За словами директора НАБУ Артема Ситника, депутатів і суддів потрібно позбавити недоторканності.
Артем Сытник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник назвав причини, які гальмують роботу НАБУ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу».

За словами Ситника, основною перешкодою роботі НАБУ є недосконалість законодавства. «По-перше, потрібно надати можливість НАБУ здійснювати зняття інформації з каналів зв'язку автономно, а не через СБУ. Можливість самостійного зняття інформації дозволить зменшити ризики витоку інформації та прискорити проведення негласних слідчих дій. Друга проблема, з якою ми зіткнулися після того, як почали проводити розслідування,– це закон «Про доступ до судових рішень», – сказав Ситник.

НАБУ затримало заступника прокурора Київської областіЗа фактом розкрадання 30 тисяч тонн цукру з Аграрного фонду вартістю 300 мільйонів гривень затриманий заступник керівника прокуратури Київської області.

Він зазначив, що велика кількість слідчих дій зірвалася, тому що інформація про них стала відома фігурантам розслідування. Глава НАБУ сказав, що є законопроект, який дозволить виправити цю ситуацію.

Ситник додав, що для того, щоб НАБУ могло вести кримінальні справи проти суддів і депутатів, необхідно внести зміни до Конституції, закони про судоустрій та статус суддів, а також до закону про статус народного депутата, й скасувати недоторканність нардепів і служителів Феміди. Без цього, впевнений Ситник, НАБУ не зможе подолати корупцію у вищих ешелонах влади.

Нагадаємо, раніше Артем Ситник звернувся до Верховної Ради із закликом підтримати законодавчу ініціативу, яка дозволить його відомству проводити автономне прослуховування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: