Ситник назвав причину конфлікту з Генпрокуратурою

Читать на русском
У НАБУ звинуватили Генеральну прокуратуру в невиконанні норми закону про передачу кримінальних проваджень.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що Генеральна прокуратура відмовляється передавати профільні кримінальні провадження до відомства.

Про це він розповів у інтерв'ю «Газеті.юа», повідомляє «Слово і Діло».

«Законом передбачено право керівника Національного антикорупційного бюро вимагати кримінальні провадження з інших органів. Але чомусь Генеральна прокуратура ігнорує ці рішення, погоджені спеціальним антикорупційним прокурором», – заявив Ситник.

За його словами, вперше Антикорупційне бюро зіткнулося з такою проблемою ще в січні, коли керівництво Генпрокуратури просто проігнурувало запит про передачі провадження щодо «кришування» бурштинового бізнесу.

«Жоден із запитів Генпрокуратура не виконала. Пояснення надсилають не офіційно до Бюро, а через ЗМІ. Їхня позиція: директор не є працівником НАБУ», – повідомив керівник Бюро.

Лещенко розповів, кого Банкова планує призначити генпрокуроромНардеп Сергій Лещенко заявив, що Банкова планує призначити очільником ГПУ заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

Ситник повідомив, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький веде переговори з ГПУ щодо передачі проваджень і досяг певної згоди, втім, справи досі не передані.

«Це опір системи. Ми ніколи не будемо миритися з тим, що норму закону (про передачу кримінальних проваджень до НАБУ – Ред.) можна не виконувати», – зауважив він.

Нагадаємо, «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських міністрів та депутатів. Так, Ситник встиг дати 13 обіцянок, з яких 3 виконані, ще 6 – перебувають у процесі виконання. Рейтинг відповідальності директора НАБУ складає 23%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: