Експерт про новий штурм в АТО: проблема не в силі Путіна, а в слабкості української влади

Ігор Лосєввійськовий експерт

Причина можливого нового витка ескалації на Донбасі не в Путіні, а в нездатності української влади забезпечити оборону країни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи інформацію штабу АТО про те, що ситуація в зоні конфлікту загострюється.

«За два роки такого стану можна було вже створити армію, яка успішно відбивала би будь-які атаки російського агресора. Для цього потрібно було провести радикальні та фундаментальні реформи в Міноборони, Генштабі, командуванні Збройних сил, перевести економіку країни на воєнні ринки, а не залишити все на злодійсько-олігархічному рівні», – розмірковує експерт.

За його словами, коли РФ в 2008 році напала на Грузію з її 4 млн населенням й територією вдесятеро меншою, ніж в України, вона зосередила там 80 тисяч військових. Зараз нас лякають, що проти України Росія ввела 50 тисяч військових.

«Проблема не в силі Путіна, а в слабкості української влади», – наголосив він.

На його переконання, проблема в тому, що ми завжди розраховуємо на когось або на щось, але не санкції чи Захід можуть врятувати ситуацію, а власна обороноздатність, якої в нас немає.

«Якщо РФ бачитиме, що влада в Україні на потрібному для них рівні слабкості, вони підуть у наступ, незважаючи на санкції, позицію Заходу та будь-що інше», – проаналізував ситуацію Ігор Лосєв.

Додамо, що в березні нинішнього року Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО