Міненерго впроваджує елементи кібербезпеки на електростанціях – Насалик

Міністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик обговорив зі старшим радником з міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном попередні висновки за результатами спільного українсько-американського семінару з кібербезпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства.

«Можливість створення державно-приватного партнерства в сфері безпеки роботи об'єктів паливно-енергетичного комплексу та важливість залучення стратегів в області кібербезпеки до роботи в цьому напрямку мають серйозну важливість для України», – зазначив Насалик.

За його словами, існує велика зацікавленість в Центрі обміну і аналізу інформації, оскільки засобів обміну інформацією на сьогодні недостатньо.

«Висновки показали недостатні навички і необхідність краще навчати технічний персонал. Корпоративна політика повинна враховувати і загрози фізичного втручання в роботу енергетичних об'єктів, які до сих пір не були враховані», – підкреслив Міністр.

Він також анонсував заплановані в серпні 2016 навчання з моделювання схем стресових ситуацій і готовності персоналу електростанцій реагувати на такі ситуації.

Вільям Брайан наголосив на необхідності об'єднання зусиль головних енергетичних компаній, як державних, так і приватних, для протидії загрозам фізичного втручання в їх роботу. Крім того, повідомив про можливі напрямки допомоги з американської сторони, що стосуються проведення навчань, залучення експертних і технічних радників, а також оновлення перспективного плану розвитку ПЕК з метою отримання енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, Міністерство внутрішньої безпеки США прийшло до висновку, що за атаками на «Прикарпаттяобленерго» стоять хакери з Росії.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має намір створити робочу групу для вивчення можливостей щодо запобігання зовнішнього втручання в роботу енергомереж країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО