Українській владі неможливо нав'язати власну волю, навіть якщо ти Надія Савченко – експерт

Валентин Войтковполітолог

У нас склався певний образ Савченко. Вона стала народним героєм, але про її особисті якості та якості політика ми нічого не знаємо.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валентин Войтків, аналізуючи перспективи Надії Савченко в політиці.

«Перспективи Савченко поки що туманні, враховуючи, що вона поки не розуміє, як там все працює й у якому жанрі потрібно грати», – наголосив Войтків.

«Безумовно, найближчим часом вона намагатиметься щось показати, але, скоріш за все, загубиться. Потрібно розуміти, що таке український парламент. Одна людина не зможе нав'язати там свою волю», – вважає політолог.

Експерт зауважив, що навіть її адвокат визнав, що політика навчить Савченко бути більш компромісною.

«Українському парламенту неможливо нав'язати свою волю, навіть якщо ти Надія Савченко», – констатував він.

На його думку, для Савченко можливими є два варіанти. Або, попрацювавши деякий час, вона піде у вільне плавання, або залишиться в парламенті, але загубиться там через деякий час. Не виключені навіть скандали.

Додамо, що сама Надія Савченко під час прес-конференції заявила, що поки знає, як працюють ізсередини дві структури – армія та в'язниця, й працюватиме в цих напрямках. «Це те, що пройшла. Те, де я знаю, що треба змінити». Вже у вівторок Савченко планує з'явитись у ВР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО