Швейцарія відправила на Донбас свій «гумконвой»

Швейцарія направила на Донбас конвой з гуманітарною допомогою – хімікатами для очищення води, ліками та медичною апаратурою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства Швейцарії в Україні.

Повідомляється, що Швейцарія направила до Донецька дві колони з гуманітарною допомогою – з хімікатами для очищення води та медичними товарами. Частина вантажу, що містить медикаменти й ліки, буде доставлена ​​в лікарню в Курахово. Також у посольстві відзначили, що вперше використовують залізничний транспорт для доставки вантажу на Донбас.

«У неділю вранці поїзд із хімікатами для очищення води відправився на схід України. Його пункт призначення – місто Донецьк, де водопровідна станція постачає людям з обох боків від лінії зіткнення питною водою. Інші товари, включаючи предмети медичного призначення, такі як запасні частини для рентгенівського апарату, перевозяться на вантажівках у Донецьк», – повідомила прес-служба.

В посольстві також відзначили, що другий конвой, що складається з 14 вантажівок, перевозить 245 тонн хімічних речовин на водопровідну станцію в Красноармійську на контрольованій Україною стороні.

Конвої супроводжують і контролюють сім членів Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва (SDC) та Групи зі швейцарської гуманітарної допомоги (SHA), а також співробітники посольства та офісу зі співробітництва Швейцарії в Києві.

У представництві додали, що цей конвой є четвертим, який Швейцарія направила до регіону конфлікту з весни 2015 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО