Фонд допомоги Донбасу може бути створений найближчим часом – «БПП»

Читать на русском
Трастовий фонд для допомоги територіям, що постраждали внаслідок конфлікту на сході Україні, може бути створений найближчим часом.
Артур Герасимов

Народний депутат від «БПП» Артур Герасимов заявив, що Україна вже обговорила з міжнародними організаціями створення трастового фонду допомоги Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

На окупований Донбас завезли 160 тонн боєприпасівУкраїнська розвідка зафіксувала нарощування логістичного забезпечення російських військ, розгорнутих на окупованих територіях Донбасу.

За словами Герасимова, фонд має бути створений найближчим часом. «Цей трастовий фонд ми досить серйозно обговорили з нашими міжнародними партнерами. Я маю на увазі не держави, а міжнародні організації – ПРООН, UNOPS, крім цього – Всесвітній банк, Європейський банк реконструкції й розвитку. Самі механізми обговорені, просто цього разу ще раз було підкреслено, що цей фонд має бути створений найближчим часом для того, щоб уже сьогодні він почав допомагати звільненим територіям», – сказав нардеп.

Герасимов також додав, що в першу чергу фонд буде спрямований на допомогу звільненим територіям. Іншим районам Донбасу кошти з фонду будуть виділятися після деокупації цих територій.

Нагадаємо, глави держав «нормандської четвірки» сьогодні вночі погодили направлення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: