У НАТО розкрили плани зі збільшення присутності в Балтії

На Варшавському саміті в липні цього року буде ухвалено рішення про посилення військової присутності НАТО в країнах Балтії.

Про це заявив у ефірі телеканалу «ЛТБ» міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс у цю п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло».

Бергманіс також додав, що заручився підтримкою з боку США під час візиту до Північної Америки.

Відзначимо, що Бергманіс зустрічався з керівництвом стратегічного командування НАТО з трансформації в Норфолку та обговорював ключові питання підвищення обороноздатності Північноатлантичного альянсу напередодні саміту у Варшаві.

Нагадаємо, що наразі з провідними країнами НАТО проводяться консультації про формування чотирьох батальйонів у країнах Балтії та Польщі.

«Це важливий крок на шляху до Варшавського саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня. На ньому глави держав мають ухвалити рішення про довгострокову військову присутність союзників у нашому регіоні», – сказав командувач Національними збройними силами Латвії Раймонд Граубе.

Вчора, 19 травня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі запевнив, що НАТО не відновить робочі відносини з Росією до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що цього року Росія створить три нових дивізії, аргументуючи це протидією нарощування НАТО військової присутності у Східній Європі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО