Нищук розповів, як Мінкульт боротиметься за український контент

Міністр культури України Євген Нищук розповів про те, чи потрібно в українському ефірі запроваджувати квоти на україномовний контент.

Як передає «Слово і Діло», про це він повідомив у інтерв'ю «5 каналу».

«Я вважаю, що як і будь-яка європейська країна, Україна має захищати свій інформаційний простір. Це безапеляційно. Так робить Франція, так робить Німеччина, так робить Італія. Ми теж маємо це робити. Інша річ, у який спосіб це робити», – сказав міністр.

За словами Нищука, захищати український контент потрібно без зайвого галасу. «Потрібно зібрати всіх керівників і власників українських медіа та призначити їх відповідальними за вихід інформаційного продукту», – заявив глава Мінкульту.

Нищук також зазначив, що бойкотувати російських артистів, які входять до «чорного списку» Мінкульту, має перш за все український народ.

Нагадаємо, в 2014 році Нищук вже обіймав посаду міністра культури. Тоді він ініціював заборону гастролей в Україні російських артистів, які підтримали анексію Криму та інші дії РФ щодо України. Також він виступив тоді з ідеєю заборони показу в Україні російських пропагандистських серіалів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО