Шипко пояснив, чому в лікарнях його округу на харчування пацієнтів досі виділяють копійки

Народний депутат, представник групи «Відродження» Андрій Шипко пояснив свою невиконану обіцянку про збільшення видатків на харчування пацієнтів лікарень мажоритарного округу №35 (центр у місті Нікополь) бездіяльністю виконавчої влади.

Відповідну обіцянку політика «Слово і Діло» зафіксувало ще 28 жовтня 2012 року, проте ситуація суттєво не змінилась і наприкінці першої депутатської каденції Шипка вона отримала статус невиконаної.

«Питання не в мені, питання в тому, що з курсом, з інфляцією та з тими грошима, які держава виділяє на охорону здоров'я. Ми ж не можемо з повітря їх узяти», – розповів він в інтерв’ю «Слову і Ділу».

Шипко наголосив, що на момент, коли він працював заступником голови Дніпропетровської ОДА, фінансування харчування у лікарнях, що перебували на балансі області, збільшилося в чотири рази – з 3 до 12 гривень на пацієнта на день.

При цьому основні претензії у народного депутата – до виконавчої влади та Президента, які, на його думку, не сприяють комплексній реформі охорони здоров’я в Україні.

«Це має Президент сказати: «Наша мета – реформа охорони здоров'я». Це прем'єр-міністр має сказати: «Наша мета – реформа охорони здоров'я», Міністерство (охорони здоров'я – Ред.) має сказати: «Так, ми беремо це на себе». І тоді воно піде. Так, ми готуємо законодавчу базу, ми стукаємо в усі двері, але ми не можемо змінити все одразу», – прокоментував ситуацію Шипко.

Нагадаємо, в середині березня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками в розрахунку на 10 тис. населення», що змінює принципи та обсяги фінансування медичних закладів.

Ознайомитися з повною версією інтерв'ю Андрія Шипка в рамках спецпроекту «Відповідальні», можна за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО