ООН займається голодуючими Донбасу

За два роки конфлікту на сході України із загрозою голоду зіткнулися 1,5 мільйона українців. З цієї кількості 300 тисяч осіб відчувають гостру нестачу продовольства та потребують термінової допомоги.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявили у Всесвітній продовольчій програмі ООН.

Програма в першій половині цього року має намір щомісячно забезпечувати допомогою 270 тисяч осіб, які найбільше потребують підтримки.

Також представники ВПП закликають усі сторони конфлікту забезпечити волонтерам повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства.

В ООН відзначили, що Програма з листопада 2014 року направила термінову продовольчу допомогу для понад 500 тисяч жителів Донбасу. На сьогодні 370 тисяч осіб щомісяця отримують від ВПП продуктові набори та 180 тисяч осіб – ваучери для купівлі продовольства на ринках.

«Найсерйознішу нестачу продовольства відчувають жителі непідконтрольних уряду України районів Луганської області та населених пунктів уздовж «лінії конфлікту», – окремо відзначили в ООН.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко зустрічався з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, де порушив питання розгортання міжнародної безпекової місії на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО