Міноборони може призвати за сьомою хвилею мобілізації менше людей

Міністерство оборони України не виключає можливості призову меншої кількості людей за сьомою хвилею часткової мобілізації.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це, виступаючи у Верховній Раді під час «Години запитань до уряду», заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак.

За його словами, зараз іде демобілізація 45 тисяч військовослужбовців, термін служби яких завершився. На сьогодні 6 тисяч військових уже звільнені до запасу, інші будуть демобілізуватися протягом квітня.

Руснак назвав службу за контрактом основним способом поповнення чисельності Збройних сил. З початку року вже 18 тисяч осіб виявили бажання служити за контрактом. 13 тисяч із них звернулися безпосередньо до військкоматів.

«Ми очікуємо в квітні ще 8 тисяч військовослужбовців, які підпишуть контракт», – заявив Руснак із парламентської трибуни.

Він також додав, що в першу чергу будуть поповнюватися військові частини, які проходять службу в АТО. На схід направлять лише тих службовців, які вже мають досвід участі в бойових діях чи служби в ЗСУ.

У зв'язку з великою кількістю бажаючих Міноборони не виключає можливості мобілізації до війська меншої кількості людей, ніж планувалося раніше.

«Не виключається можливість проведення сьомої черги часткової мобілізацію в зменшених обсягах», – сказав Руснак.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявив, що в рамках сьомої хвилі мобілізації лави ЗСУ планується поповнити на 5-10 тис. осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО