Міклош не обіцяє українцям зниження тарифів на комунальні послуги

Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні є нижчими за собівартість, тож будь-які розмови про їхнє зниження – це популізм.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив словацький реформатор, радник Наталії Яресько та головний кандидат на посаду міністра фінансів України в новому уряді Іван Міклош, пише «Слово і Діло».

«Тарифи потрібно дерегулювати, це зрозуміло. На щастя, світові ціни на нафту й газ є низькими, тому не потрібно побоюватися стрімкого росту. Але все одно енергетичні тарифи в Україні є нижчими, ніж собівартість. Проблема полягає в тому, що політики в Україні, а також журналісти, не пояснюють цього людям. Регулювання енергетичних тарифів є не лише джерелом корупції, збагачення олігархів, але також залежності від Росії в енергетиці. Також це джерело енергетичної неефективності української промисловості», – переконаний Міклош.

На запитання, чи зміг би він співпрацювати з політиками, які вимагають зниження тарифів (наприклад, із Юлією Тимошенко), екс-прем’єр Словаччини відповів негативно.

«Це просто популізм, і цей популізм дуже небезпечний для України. Якщо новий уряд хоче врятувати Україну, то має прийняти умови співпраці з МВФ», – заявив Міклош.

Нагадаємо, 30 березня спікер Верховної Ради і кандидат на посаду прем’єр-міністра Володимир Гройсман вніс до Верховної Ради проект закону, що дозволяє тимчасово обіймати посаду міністра фінансів особі, що має іноземне громадянство, оскільки Міклош не збирається відмовлятися від громадянства Словаччини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО