Кличко виступив проти підвищення тарифів

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко незадоволений рішенням Кабміну в черговий раз підвищити комунальні тарифи для населення.
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що категорично не згоден з підвищенням комунальних тарифів у столиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Уряд сьогодні говорить про те, що існують об'єктивні економічні чинники зростання тарифів для населення. Ми категорично проти підвищення тарифів для киян. Я переконаний, зростання цін на життєво необхідні послуги не може розглядатися лише в ключі економічної обґрунтованості. Ми перш за все повинні враховувати рівень соціального забезпечення громадян та їхню платоспроможність», – сказав Кличко на нараді Адміністрації з комунальних тарифів.

Віталій КличкоМіський голова Києва

За словами Кличка, не можна допускати підвищення комунальних тарифів при такому низькому рівні доходів киян.

«Середня зарплата, наприклад, медсестри в лікарні Києва – 3500 грн. Значна кількість пенсіонерів отримує мінімальну пенсію, яка становить трохи більше 1000 грн. А рахунок за житлово-комунальні послуги для жителів двокімнатної квартири в Києві становить в середньому близько 2000 грн. Люди шоковані останнім підвищенням тарифів. Кияни звертаються до мене з питанням: як вижити? Переводити весь фінансовий тягар на плечі людей, які не мають можливості платити, – це не вихід. Чергове підвищення тарифів призведе лише до того, що люди просто не зможуть оплатити рахунки. Тому я як мер Києва виступаю категорично проти подальшого підвищення тарифів, яке ініціює Кабінет міністрів», – заявив мер.

У будинках без лічильників хочуть підвищити тарифи на опаленняНовий тариф перерахують з урахуванням вартості виробництва тепла, його транспортування та постачання.

Наприкінці наради Кличко ініціював створення робочої групи з вирішення питання тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомляли, що в найближчому майбутньому на киян чекає підвищення вартості послуг ЖКГ – тарифи на опалення в Києві зростуть на 13%, а на воду – на 11%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: