Саудівська Аравія передумала заморожувати видобуток нафти

Саудівська Аравія має намір залишити видобуток нафти на рівні січня цього року лише в тому разі, якщо на цей крок погодиться й Іран.

Про це сказав у інтерв'ю агентству Bloomberg другий наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Bloomberg.

«Якщо всі країни погодяться заморозити виробництво, ми також готові. Якщо є хтось, хто вирішить підняти своє виробництво, то ми не будемо відкидати іншу можливість, яка стукає в наші двері», – сказав принц.

Нафтові котирування пішли на зниження. Так, у Лондоні нафта марки Brent знову опустилася нижче $40 за барель – до $39,5. У Нью-Йорку на біржі NYMEX нафта West Texas Intermediate впала до $37,42 за барель, практично нівелюючи цінові досягнення цього року.

Нагадаємо, що питання про замороження видобутку нафти на рівні січня 2016 року обговорюватимуться на зустрічі в столиці Катару Досі, яка відбудеться 17 квітня. Більшість нафтовидобувних країн підтвердили свою участь у зустрічі.

Раніше повідомлялося, що Іран не збирається залишати видобуток нафти на рівні січня 2016 року, натомість планує збільшити виробництво після скасування санкцій щодо ядерної програми країни.

В лютому поточного року міністри нафти Саудівської Аравії, Катару, Венесуели, що входять до ОПЕК, і міністр енергетики Росії Олександр Новак погодилися на заморожування рівня видобутку нафти на січневих показниках цього року з метою стабілізувати ціни на сировину, але за умови, що й інші країни-виробники нафти приєднаються до ініціативи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО