Верховна Рада звільнила Шокіна

Сьогодні, 29 березня, народні депутати України проголосували за звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна.

За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Заступник голови фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв, виступаючи з трибуни ВР заявив, що Шокін не розслідував жодної справи проти корупціонерів або розстріли на Майдані.

«Справа «діамантових прокурорів» була останнім шансом розірвати кругову поруку в ГПУ й Сакварелідзе був останньою людиною, яка за це боролася», – сказав Соболєв. І додав, що «Самопоміч» голосуватиме за звільнення Шокіна.

Як повідомляло «Слово і Діло», народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» заявили, що їхня фракція прийняла рішення голосувати за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Нагадаємо, сьогодні Генеральна прокуратура України звільнила Давида Сакварелідзе, звинуватила його в службових порушеннях, а також скасувала його посаду.

Напередодні розгляду Верховною Радою заяви Віктора Шокіна про відставку глава ГПУ несподівано захворів.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що у вівторок, 29 березня, депутати розглянуть відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» зафіксувало 16 обіцянок Шокіна, з яких 2 генпрокурор провалив, а 5 виконав.

Також нагадаємо, що зранку Віктор Шокін звільнив власного заступника Давіда Сакварелідзе через порушення закону «Про прокуратуру». Пізніше екс-заступник генпрокурора заявив, що о 15 годині дасть брифінг з цього приводу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО